Close

Anyone have AvertX cameras working?

Inquire about an unsupported model or post your own success.

Moderator: Staff

no avatar
JPElectron
 
Posts: 48
Joined: Tue May 31, 2011 12:52 am

Anyone have AvertX cameras working?

by JPElectron » Mon Apr 01, 2013 2:48 pm

Like these: http://www.costco.com/AvertX-IndoorOutd ... 28287.html

Seems like a really good deal!

User avatar
ryan
 
Posts: 1015
Joined: Wed Aug 25, 2010 2:52 pm
Location: Palo Alto, California

Re: Anyone have AvertX cameras working?

by ryan » Mon Apr 01, 2013 10:46 pm

Hiya JPElectron,

I have not tried connecting to these cameras, and cannot claim whether they would work or not, but the manual does specify URLS to access from third party software -

rtsp - /mjpeg, /mpeg4, /h264
http - /:8008

Given that are a number of stream types and protocols I would imagine one of those methods would work with VDV. But again, I have not tried, so no guarantees.

User avatar
ryan
 
Posts: 1015
Joined: Wed Aug 25, 2010 2:52 pm
Location: Palo Alto, California

Re: Anyone have AvertX cameras working?

by ryan » Mon Apr 01, 2013 10:47 pm

Just FYI, I found those in the following manual, which I believe is the same camera but might not be:

http://www.avertx.com/content/cameras/3 ... Manual.pdf

no avatar
JPElectron
 
Posts: 48
Joined: Tue May 31, 2011 12:52 am

Re: Anyone have AvertX cameras working?

by JPElectron » Thu Apr 04, 2013 1:41 pm

Thanks Ryan, I emailed the company and here was their response...

"
From: Clinton
To: JPElectron
Thank you for contacting customer support.
Yes, our cameras do work with Vitamin D software. The streams for the camera are:
rtsp://<ip addr>/h264
rtsp://<ip addr>/h264_2
rtsp://<ip addr>/mjpeg
Please note that Vitamin D does not support the camera’s native resolution at 2MP, and will turn the camera stream down. In addition, if you are using the Vitamin D software, you will not be able to connect using an AvertX recorder. Please let us know if you have any other questions.
"

...I'll be giving this a try in a few weeks.

User avatar
ryan
 
Posts: 1015
Joined: Wed Aug 25, 2010 2:52 pm
Location: Palo Alto, California

Re: Anyone have AvertX cameras working?

by ryan » Thu Apr 04, 2013 6:37 pm

Great! Sounds like they might have tested with VDV already so that's a good sign. Let me know how the cameras work and I'll be happy to add these to the preconfigured setup list in a future version.

no avatar
JPElectron
 
Posts: 48
Joined: Tue May 31, 2011 12:52 am

Re: Anyone have AvertX cameras working?

by JPElectron » Fri Aug 16, 2013 5:28 pm

Just an FYI - I've got these cameras working with Vitamin D no problem!

In the web-based GUI for the camera you can set the stream "h264 " to the resolution matching what you're going to set Vitamin D to record it at.

User avatar
ryan
 
Posts: 1015
Joined: Wed Aug 25, 2010 2:52 pm
Location: Palo Alto, California

Re: Anyone have AvertX cameras working?

by ryan » Mon Aug 19, 2013 12:48 pm

Thanks! Just to clarify, I'm guessing that you used the /h264 path? I'll add this as the default in the next release.

no avatar
JPElectron
 
Posts: 48
Joined: Tue May 31, 2011 12:52 am

Re: Anyone have AvertX cameras working?

by JPElectron » Mon Aug 26, 2013 12:35 pm

Yep, actually the camera supports up to 4 different "profiles"

rtsp://<ip addr>/h264
rtsp://<ip addr>/h264_2
rtsp://<ip addr>/h264_3 ...and /h264_4

...in my installation I just set the 1st one to match the resolution I'm recording at in VDV. But, next time I think I'll choose to leave the first one at the full 2MP resolution (for users that "watch" the camera by visiting it's IP directly in a browser) and then make the second one match the VDV resolution. So, I would appreciate if you had all 4 as default URL options.

no avatar
hola@colchonia
 
Posts: 1
Joined: Fri Jun 17, 2016 12:10 am

can't get them to work.

by hola@colchonia » Fri Jun 17, 2016 12:22 am

Can some one help me? I try logging through DVR and it doesn't work at all with proper user and pass. I have tried logging directly into each camera. The software takes all the info but it can't seem to connect. It doesn't say that it can't connect.. says connecting and stays thinking but it doesn't say that it can't connect like with the DVR.

I am sorry but I don't understand the RSTP or the h264 for that matter. Each field requires numbers in them. I can't get this to work and I really need to. The avertx software makes it impossible to scan through footage. I like the system but I hate that part of it.

Thanks to all if you can help me. I am really frustrated. J


Return to Unsupported Cameras
cron